Бившият шеф на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация“ Цветелин Цветанов трябва да се

...
Бившият шеф на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация“ Цветелин Цветанов трябва да се
Коментари Харесай

Съдът отне над 450 000 лв. от бивш шеф на ДАИ

Бившият началник на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ Цветелин Цветанов би трябвало да се раздели със сумата от 451 046 лева, която се лишава в интерес на страната, реши Апелативният съд във Велико Търново. Това оповестиха от Антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Решението предстои на обжалване.

Цветанов беше арестуван дружно с още 12 чиновници на ДАИ през 2016 г. при профилирана акция на ДАНС, ГДБОП и профилираната прокуратура. Разследването на държавното обвиняване се е водило за изнудване на превозвачески компании, взимане на подкупи за издаване на превозвачески лицензи, подправяне на протоколи от шофьорски изпити и издаване на подправени шофьорски книжки.

Година по-късно през 2017 година прокуратурата съобщи на съд Цветанов по 7 обвинявания, в това число за образуване на незаконна група. Според обвинителния акт тя е извършвала дейност под паравана на Изпълнителната организация по събиране на така наречен „ такса успокоение “ от автопревозвачи, целеустремено осъществяване на проверки на избрани пунктове ,  на образователни центрове и компании за транспорт на товари и пасажери, посредством покровителстване или официално осъществяване на инспекции, напън на превозвачи да заплащат на инспектори от ведомството, с цел да не им се правят инспекции, манипулиране на изпити за придобиване на категории за правоуправление на леки и товарни коли, изпити за дееспособност за транспорт на рискови товари ADR, за професионална подготвеност, нерегламентирано издаване на свидетелства, издаване и възобновяване на лицензи за интернационален транспорт на товари и пасажери, назначение на чиновници в организацията против подкупи.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР